Præsentation af aktiviteter

Placér dig centralt så alle kan se og høre dig. Sørg for at skabe ro, så du ikke behøver sige tingene flere gange. I sidste ende kan det være nødvendigt at tydeliggøre, at I ikke starter før der er ro. Få evt. børnene til at sætte sig ned, så de ikke har anledning til at rende væk.

Tal højt og tydeligt. Start med at præsentere legens navn, som ofte kan sætte fantasien i gang hos deltagerne, find evt. på en baggrundshistorie for legen (den kan godt være langt ude i skoven, da det vækker morskab), sammenlign den evt. med andre aktiviteter.

Forklar legens regler så klart og simpelt som muligt. Nogle regler kan man med fordel vente med at forklare (afklare), når legen først er i gang. Under legen kan der desuden være behov for at lave supplerende regler. Når aktiviteten er kørt igennem et par gange, kan man også med fordel komme med de supplerende regler eller bygge variationer på legen.

Sørg for at flertallet har forstået reglerne, inden I starter legen. Mange regler kan bedst forklares gennem demonstration, så øjet kommer med.

Sørg i øvrigt for at være så konsekvent som muligt med at håndhæve spillets regler under legen, men vær dog ikke bleg for at indrømme, at du ikke har set en overtrædelse og derfor ikke kan gøre noget ved den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.