Alle er den fangeleg

Hvis ingen vil være fanger eller for mange gerne vil være fanger, så kan man lege “Alle er den fange-leg”. Alle er den og alle er dem, der skal undgå at blive fanget.

Man fanger ved at røre/tikke hinanden med hænderne og skal omvendt undgå at blive rørt/tikket. Det specielle er at alle kan fange alle – det gælder om at være den sidste frie person.

Deltagerne starter spredt ud over området, og aktiviteten går i gang. Hvis en af de øvrige deltager rører én med hånden, så er man taget og må stå stille. Men man kan fortsat tage de øvrige deltagere, hvis de er indenfor rækkevidde (man skal så fastfrosset med begge ben i jorden)

Hvis to deltagere rører hinanden på samme tid (det må de selv eller træneren vurdere), sker der intet – man råber “neutral” og fanger videre. Ved “neutral” må man ikke forsøge straks at fange den anden igen.

Legen slutter ofte hurtigt, da det kræver megen opmærksomhed både at tage og undgå at blive taget.

Variation

For at undgå lusk og snyd kan man vedtage, at de fri folk hele tiden skal være i bevægelse – ellers kan man blot spille fastfrosset hele tiden, indtil alle er taget. Men det kan netop også være taktikken – men det kræver stor ærlighed af deltagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *