Per og poul til fægtestævne

Del børnene op i nogle grupper: gruppe “Per og Poul”, gruppe “Far og Mor” og gruppe “Træneren”.

Dette er en løbeøvelse, hvor gruppen skal løbe, hver gang gruppens navn nævnes i historien. Man løber en omgang på en bane. Sig til børnene at de nok skal spare på kræfterne. Lav evt. din egen historie.

Per og Poul til Fægtestævne:

Per og Poul går til fægtning i x-fægteklub og elsker at fægte. En dag da Mor og Far kom og hentede Per og Poul spurgte træneren, om de ville med til et fægtestævne for børn næste søndag. Per og Poul blev ellevilde og ville mægtig gerne af sted. “Årh, Mor og Far må vi ikke nok komme med til fægtestævne på næste søndag”, spurgte Per og Poul. “Jo, selvfølgelig må I det, kære unger”, sagde mor og far i kor. Børnene jublede og pakkede deres fægteting sammen, mens træneren meldte dem til stævnet.

Så blev det søndag og Per og Poul stod tidligt op og var meget spændte. Mor og Far tog dem med i bilen til stævnet. Træneren havde sovet over sig og var lige ved at komme for sent til sportshallen, så han var meget forpustet. “Godmorgen” ,sagde træneren, ” I skal fægte den første kamp. Er I klar?”. “Ja”, sagde Per og Poul i kor og løb hen for at klæde sig om. Så gik stævnet i gang og Mor og Far gik med for at kigge på. Per vandt alle sine kampe, mens Poul vandt 2. Mor og Far klappede hele tiden og træneren råbte og skreg gode råd. Da alle kampene var færdige var træneren næsten lige så træt som Per og Poul. “Klubben giver sodavand”, sagde træneren. “Jubi”, råbte Per og Poul og fløj af sted mod cafeteriet, mens Mor og Far drak sig en kop kaffe. “Godt fægtet og skål”, sagde træneren til Per og Poul. Så tog træneren sin cykel og spurtede hjem, mens mor og far og Per og Poul kørte hjem i bilen. Det havde været et mægtigt fægtestævne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *