Møveleg / hinkeleg

Børnene deles i to jævnbyrdige hold. Man kan evt. give det ene hold handsker på, så man kan skelne. Banen er en fægtepiste, hvert hold må placere sine spillere i rummet bag startstregerne. Legen går ud på at skubbe det andet holds spillere ud over side -eller baglinierne. Man kan dog også tegne en cirkel på gulvet. Træneren er dommer og afgør, hvornår folk er ude: Lav en klar regel – f.eks. “begge fødder/ hele kroppen e. lign. Legen kører indtil et af holdene ikke har flere spillere på banen. “Døde” spillere forlader banen.

Hoppeversion

Børnene har armene over kors og skal hoppe rundt og møve/skubbe modstanderne ud af banen.

Man er ude, når begge ben er uden for banen.

Kravleversion

Spillerne sidder ned på alle fire og møver hinanden ud ved at kravle. Man er ude, hvis halvdelen af kroppen er uden for banen eller hvis man går op i hug i stedet for at være på alle fire. Legen kan godt blive ret vild. Man må ikke ligge hen over hinanden og på hinandens knæ.

Hvis legen skal gøres rigtig hård, så kan man lave den som krabbegang i stedet.

Hinkeversion

Spillerne skal hinke. Der må ikke skiftes ben. Man kan lege først med venstre ben på jorden, så med højre ben. Man er død, når et ben er uden for banen, hvis man skifter ben, eller hvis begge ben rører jorden.

Variation

Taktisk: Hvert hold vælger en konge og/eller en dronning, som er 5 gange så meget værd som de øvrige spillere, bønderne. Modstanderne ved ikke hvem der er hvem. Holdene får 2 minutter til at vælge og lægge taktik. Kampen kan enten slutte, hvis konge og/eller dronning bliver slået ud eller efter en på forhånd fastsat tid, hvorefter man tæller holdenes point sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *