Papkasse-tagfat

Find to papkasser. Papkasserne males i to farver på deres forskellige sider. Hvis man har et af de sabelapparater i klubben, hvor man kan trække lod om prioriteten, så brug dette til legen, hvilket dog begrænser legen lidt – medmindre man har to sådanne apparater til leg 2

To grupper står på linie overfor hinanden med en afstand af 2 meter. 10-15 meter bag sig har hver gruppe en baglinie -helle. Hver gruppe får en farve.

Leg 1

En papkasse kastes op i luften.

Hvis ens egen farve vender opad, når papkassen lander på jorden, skal man fange det andet hold, inden de når hjem bag deres baglinie. Er det modstanderens farve, der vender opad, gælder det om at prøve at komme ned bag egen baglinie.

Hvis man bliver rørt, er man fanget og kommer i næste runde på det modsatte hold (og så gælder det om at huske farveskiftet)

Efter et par runder indfører man, at de som løber forkert (løber hjem i stedet for at fange eller omvendt), automatisk kommer på det andet hold.

Leg 2

Begge papkasser kastes op i luften på en gang:

Reglen er nu, at hvis begge papkasser viser samme farve, for eksempel rød, skal rød side reagere og fange hvid. Omvendt hvis de to hvide sider kommer op. Ved en kombination af en af hver farve er kravet, at man ikke reagerer. Reagerer man alligevel, flyttes man over på modstanderes hold i næste runde.

Variation

Man kan lave et par store terninger med tal på i stedet og have lige og ulige hold. Ved to terninger er det resultatet af addition, subtraktion, division og multiplikation der er afgørende for om det lige eller det ulige hold skal fange, hvilket kan være svært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *