Udvidet morder

Træneren er leder og dommer. Alle deltagerne stiller sig i en rundkreds med lukkede øjne og den ene hånd ind mod midten med tommelen i vejret. Træneren vælger en eller flere mordere ved at vende deltagernes tommelfingre nedad. De personer, der ikke får tommelen bøjet nedad, er således ikke mordere, men potentielle ofre.

På råbet “morderen er løs”, åbner alle øjnene. Alle går nu rundt og kigger på hinanden. Morderen dræber ved at få øjenkontakt og blinke til et offer.

Det dræbte offer venter et lille stykke tid (ca. 5 sekunder) og dør så under mere eller mindre dramatiske omstændigheder. Hvis den døende rammer nogen i faldet, dør disse også – dette gælder også morderen, hvis denne bliver rørt. Den døende må ikke tage mere end tre skridt under dødsprocessen.

Det gælder om at afsløre, hvem der er morder.

Hvis en anden deltager mener, at have set blinket, rækker han fingeren i vejret og råber: ” Jeg anklager”. Anklagen kan dog kun bruges, hvis nogen vil støtte anklageren ved at sige “jeg støtter”.

Indtil da kan morderen dræbe videre og blandt andet dræbe anklageren.

Når der en, der anklager og en der støtter, stoppes legen af dommeren. På kommando fra dommeren lyder råbet: “1,2,3, død over morderen.” På 3 peger de to på den formodede morder. Anklager og Støtter må ikke have talt sammen inden:

Er gættet rigtig, dør morderen.

Peges der på to forskellige personer, dør anklagerne og den der støtter – uanset om en eller ved flere mordere begge er morder.

Peger begge på samme person, men er denne ikke morder, dør anklager og støtter.

Peges der forsinket, dør den der peger for sent.

Hvis der er flere mordere, kan en morder godt være med til at fælde en anden morder.

Ved flere mordere risikerer man at morderne dræber hinanden, f.eks. ved at blinke til hinanden samtidigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.